fb_img
Përmasat e fontit
Kontrasti
IP nga lëmia e shëndetësisë për nevojat e Institucioneve
publik shëndetësore, Klinikave universitare, Entit dhe Qendrës Urgjente – Shkup
Çfarë janë cookie-t?

Cookie-t janë skedarë të vegjël tekstual të vendosur në kompjuterin ose telefonin tuaj celular nga faqet e internetit që vizitoni. Këta skedarë tekstual mund të lexohen nga faqet e internetit që ju i vizitoni dhe ndihmojnë në identifikimin tuaj kur hapni përsëri faqen e internetit. Këto skedarë tekstual mund të jenë "të përhershëm" ose "të përkohshëm". Cookie-t të përhershëm mbeten në kompjuterin tuaj edhe kur fikni shfletuesin (jeni offline), ndërsa skedarët e përkohshëm fshihen sapo të mbyllni shfletuesin e internetit. Cookie-t përdoren për disa qëllime, si për të mbajtur mend aktivitetet dhe preferencat tuaja (lidhjet, preferencat gjuhësore, madhësia e shkronjave ose mënyra se si ju shfaqet faqja), për të ofruar përmbajtje të personalizuar/të përshtatur në faqen e internetit dhe për të shfaqur historinë e navigimit të faqes së njëjtë.


Pse i përdorim cookie-t?

Ne përdorim cookie-t në këtë faqe interneti për arsyet e mëposhtme:

● për funksionimin teknik të faqes së internetit;

● për mbledhjen e të dhënave statistikore agregate dhe anonime;

● për të kujtuar preferencat tuaja për mënyrën se si shfaqet faqja (preferencat e cilësimeve të ekranit), të tilla si kontrasti i ngjyrave ose madhësia e shkronjave;

● të mbani mend/kujtoni nëse jeni dakord (ose jo) me përdorimin tonë të cookie-t në këtë faqe interneti.


Kur vizitoni faqen tonë të internetit, ne mund të mbledhim disa të dhëna nga kërkimi juaj, si IP adresa, të cilën përmbajtje nga faqja e internetit e institucionit publik në fushën e shëndetësisë për nevojat e institucioneve publike shëndetësore klinikave universitare, institutit dhe qendrës emergjente në Shkup ju e keni vizituar, kur e keni vizituar dhe nga cila faqe interneti jeni ridrejtuar.


Kur vizitoni faqen tonë të internetit, ne përdorim shërbimin e palëve të treta Google Analytics për të mbledhur informacione standarde në lidhje me aksesin dhe detaje në lidhje me sjelljen e vizitorëve, por në një mënyrë që nuk lejon askënd të identifikohet dhe as nuk është e mundur që Google të zbulojë identitetin e atyre që e vizituan faqen tonë të internetit.


Çfarë lloj cookie përdorim?

Ne përdorim cookie të përhershme, të cilat e memorizojnë kërkimin/sesionin kur përdoruesi mbyll shfletuesin, për të ruajtur gjendjen e përdoruesit.


A mund ti fshini ose kontrolloni cookie-t?

Informacioni në lidhje me cookie-t nuk përdoret për identifikimin tuaj personal. Pranimi i këtyre cookie-ve nuk është i nevojshëm për funksionimin e faqes, por ato do t'ju ofrojnë një përvojë më të mirë shfletimi. Nëse i dëshironi këto cookie, mund t'i fshini ose bllokoni ato, por nëse e bëni këtë, disa veçori të kësaj faqe interneti mund të mos funksionojë siç duhet.


Ju mund të fshini të gjitha cookie-t që janë tashmë në kompjuterin tuaj dhe mund të vendosni shumicën e motorëve të kërkimit për t'i parandaluar ato. Nëse e bëni këtë, mund t'ju duhet të rregulloni manualisht preferencat tuaja sa herë që vizitoni një faqe interneti dhe disa shërbime të mos funksionojnë.


Përdoruesi ka të drejtën dhe mundësinë për të zgjedhur nëse do të pranojë përdorimin e cookie-ve apo jo. Megjithatë, ato janë një pjesë e rëndësishme se si shërbimet e Institucionit Publik në fushën e shëndetësisë funksionojnë për nevojat e Institucioneve publike shëndetësore, Klinikave universitare, Institutit dhe Qendrës Emergjente në Shkup, dhe heqja e cookie-ve mund të ndikojë në disponueshmërinë dhe disa funksione të portalit.


Udhëzimet për heqjen e cookie-ve janë dhënë më poshtë. Ju lutemi kini parasysh (nëse lejohet nga ligji në fuqi), nëse ndërmerrni hapat e përshkruara më poshtë për të hequr cookie-t, disa informacione rreth ndërveprimeve tuaja me Portalin ende mund të regjistrohen automatikisht. Shumica e shfletuesve pranojnë cookie si parazgjedhje. Opsionet për ndryshimin e cilësimeve të shfletuesit tuaj në lidhje me pranimin e cookie-ve zakonisht gjenden në funksionet "Help", "Tools" ose "Edit".


Informacionet shtesë për menaxhimin e cookie-ve në shfletuesit e njohur të internetit mund ti gjeni në linqet e mëposhtme:

● Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en-GB

● Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-us/kb/278835

● Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences

● Safari: https://support.apple.com/kb/PH19214?locale=en_US